Bonnier flyttar poddar till Podspace

Martin Jönsson, Bonnier News. Foto: Per Mikaelsson/Bonnier News.

Som en del av en ökad satsning på ljud byter Bonnier News hostingplattform för sina poddar till Podspace.

Bonnier bygger också upp ett ”centralt kunskapsnav” som bland annat ska utveckla nya format. Poddsatsningen görs för att möta det ökade intresset för att lyssna på ljudinnehåll.

”Det är därför strategiskt viktigt för oss som Nordens största mediekoncern att också öka våra insatser inom ljud” säger Martin Jönsson, som är redaktionell utvecklingschef på Bonnier News.

Bonnier News publicerar idag ett 30-tal poddar från Expressen/Lifestyle, Dagens Nyheter, Bonnier News Business och Bonnier News Local. Det görs via olika plattformar som Acast, Bauer Medias Podplay och Soundcloud. De två största Bonnier-poddarna är Dagnes Nyheters dagliga aktualitetspodd Studio DN och Expressens hockeypodd Sanny & Svensson.

Med det nya samarbetet med Podspace samordnas poddverksamheten inom koncernen.

”Med gemensam plattform får vi gemensam analys och också möjligheter att samlat samverka med Podspace kring att utveckla vår premiumaffär” säger Martin Jönsson.

”Vi är väldigt glada och stolta att idag kunna välkomna Bonnier News alla fantastiska poddar till Podspace. Som en direkt följd av vårt nya samarbete kommer vi inom kort kunna presentera en rad nya spännande produkter och tjänster får såväl poddskapar som lyssnare” säger Edward Jewson på Podspace.

Kompetens och kunskap om ljud samlas av Bonnier i ett nytt centralt kunskapsnav och Bonnier News rekryterar nya medarbetare som kan jobba med poddutveckling.

”Vi behöver samla vår kompetens och kunskap och också tillföra resurser för att snabba på utvecklingen. Det handlar om analys och marknadsföring, men också om formatutveckling och att skapa helt nya poddar” säger Stina Abenius, som är projektledare för redaktionell uteckling och leder satsningen.

”Vi har redan enormt stor journalistisk kompetens och vi har en hel del kompetens inom ljudberättande. Men inte tillräckligt. Därför kommer vi nu att söka de bästa för att hjälpa oss att forma detta framåt. Det är ett rejält spännande uppdrag som jag hoppas kan intressera många” fortsätter Stina Abenius.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share