Bauer tjänar 7 miljoner på att byta frekvenser

Lugna Favoriter återkommer till Göteborg och NRJ börjar sända i Östersund/Åre. Dessutom byter Vinyl och The Voice till nya frekvenser i Stockholm. Det blir resultatet av att fyra reklamradiotillstånd, som tidigare lämnats tillbaka, fördelats i slutna budgivningar.

De fyra tillstånden gäller för perioden 1 oktober 2015-31 juli 2018. Bauer Media vann tre tillstånd, medan MTG Radio vann ett.

Bauer Media väljer att flytta The Voice från 105,9 till 101,9 MHz och Vinyl från 107,1 till 107,5 MHz i Stockholm. På så sätt kan Bauer lämna tillbaka de dyrare tillstånden för 105,9 och 107,1. Dessutom får NRJ börja sända i Östersund/Åre.

”Det känns riktigt bra att vi har fått dessa tre tillstånd. Vi kommer att flytta The Voice till 101,9 och Vinyl till 107,5. Därmed kan vi återlämna de betydligt dyrare tillstånd vi sänder på idag. Tillsammans med vår partner NRJ betalar vi över 75 miljoner kronor per år i koncessionsavgifter till staten. Genom denna frekvensflytt så frigör vi över 7 miljoner kronor under tillståndsperioden. De pengarna ska vi investera i våra stationer och verksamheten i övrigt. Det känns också roligt att kunna expandera NRJ genom att lansera stationen i Åre/Östersund som är ett av Sveriges största turist- och friluftscentrum” säger Bauer Media Groups VD Staffan Rosell.

MTG Radio kommer att utnyttja sitt nya tillstånd i Göteborg till att återlansera Lugna Favoriter på 107,8 MHz. MTG driver redan Rix FM och Bandit Rock i sändningsområdet.

Det dyraste tillståndet i den senaste omgången var det för 107,8 MHz i Göteborg. MTG Radio betalar 5,5 miljoner för hela tillståndsperioden. Bauer Media betalar 3,4 miljoner var för 101,9 och 107,5 i Stockholm och 2 miljoner för Östersund/Åre-tillståndet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share