Bauer tillsätter creative director och musikchef

Ulf Lindström. Foto: Bauer Media.

Bauer Media har rekryterat Ulf Lindström till den nya tjänsten som creative director. Dessutom får Mathias Lugoboni-Nilsson ett övergripande ansvar för musiken i koncernens radiokanaler.

Ulf Lindström har tidigare arbetat med musik och film, bland annat som producent för Robyn, senior strateg, kreatör, manusförfattare och videographer. Nyligen var han TV-chef och creative director på Nyheter 24 och det senaste året har han frilansat som manusförfattare och regissör inom reklamfilm.

”Vi är otroligt glada att få möjligheten att arbeta med Ulf. Han har en gedigen erfarenhet kring kreativa lösningar och ett stort kunnande inom berättande och produktion, ofta i symbios, som jag tror kommer tillföra Bauer enormt mycket” säger Anna Rastner, som är content director på Bauer Media.

”Jag känner mig otroligt taggad. Det finns verkligen obegränsade möjligheter vad gäller radio och ljudproduktion. Publiken är enorm och närheten till lyssnaren är otroligt spännande. Vi kan verkligen finnas med lyssnaren i oändligt många situationer. Älskar också att ljudproduktion verkligen är ett snabbt medie. Det går att göra grymma produktioner med teknik som ryms i en handväska. Den omställningen som bolaget är i idag känns fantastisk. Jag känner mig både glad och tacksam över att få vara med i den processen” säger Ulf Lindström.

Mathias Lugoboni-Nilsson blir musikchef på Bauer Media, med övergripande ansvar för all musik, liksom research och spellistor samt kontakter med produktchefer, musikbolag, artister och lyssnare.

”Att vi spelar rätt musik på våra radiostationer är väldigt avgörande för våra lyssnare. Därför känns det viktigt att samla all kompetens och alla kontakter kring det hos Mathias Lugoboni-Nilsson. Han har en fantastisk kompetens på området och ett starkt och viktigt nätverk som nu kommer hela Bauer Media till del” säger Anna Rastner.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share