Bauer köper Portugals största kommersiella radiobolag

Manhãs de Comercial heter morgonshowen på Portugals största radiokanal. Foto: MCR.

Bauer Media Group har kommit överens med den portugisiska mediekoncernen Media Capital Group om att ta över MCG:s radioverksamhet.

Köpet, som kräver godkännande av myndigheterna, innebär att Bauer Media för första gången ger sig in på den portugisiska radiomarknaden.

Media Capital Rádios är Portugals största kommersiella radiobolag och når varje vecka 4,5 miljoner lyssnare. MCR äger fyra av de tio största radiokanalerna, däribland Rádio Comercial som är marknadsledande sedan tio år samt M80 som är trea på marknaden. I MCR ingår även ungdomsinriktade Cidade FM, nichekanalerna Smooth FM och Vodafone FM samt 30 digitala radiostationer och drygt 60 poddar.

”Radio är väldigt populärt i Portugal och en viktig del i landets kulturliv. Det är en attraktiv radiomarknad som nu förvandlas till en spännande och bred ljudmarknad. Vi ser fram emot att arbeta nära med det talangfulla teamet på Media Capital Rádios. Vi ska fortsätta erbjuda de portugisiska lyssnarna trovärdiga nyheter samt bra musik och underhållning. Vi ska också investera i och utveckla verksamheten till förmån för lyssnare och annonsörer” säger Paul Keenan, som är COO på Bauer Media Group.

”Idag inleder vi ett nytt kapitel för de två mediekoncernerna. Jag tror att radiostationerna med Bauer som ägare kommer att fortsätta blomstra, vara framgångsrika och växa. Vi är stolta över att förvalta de här ikoniska varumärkena på den portugisiska marknaden” säger Mário Ferreira, som är styrelseordförande för Media Capital Group.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share