Bauer i poddsamarbete med Norstedts

Tystad är det första resultatet av ett samarbete mellan Bauer och Norstedts.

Bauer Medias poddplattform Podplay inleder ett samarbete med Norstedts Förlag. Tillsammans ska bolagen ”stärka ljudberättelser och hitta nya sätt att distribuera och producera intressant och välskrivet material för podcast” enligt ett pressmeddelande.

Det första gemensamma projektet är det fiktiva ljuddramat Tystad av författarna Åsa Anderberg Strollo och Lisa Bjärnö. Det är den största satsningen hittills från Norstedts på originalskrivet ljuddrama. För produktionen av Tystad står Tiden, som är ett digitalt förlag inom Norstedts Förlagsgrupp som har specialiserat sig på ljudberättande.

Serien har regisserats av författarna tillsammans med Clara Gustafsson, som även är ansvarig för projektet. I rollerna finns Christopher Lehmann, Mira Mitchell, Cecilia Nilsson, Siham Shurufa och Tomas Norström med flera. Klippning, ljuddesign och slutmix har gjorts av Tommie Jönsson.

Tystad har varit ett hjärteprojekt ända från start när Åsa och Lisa presenterade idén. Ljuddrama är en mäktig berättarform som passar den här historien perfekt. Inspelningen gjordes i olika rum runtom i Norstedts-huset på Riddarholmen. Det är ett otroligt välskrivet manus, som skådespelarna sedan lyfte till nästa nivå” säger Clara Gustafsson, som är förläggare på Norstedts Förlag.

”Vi är jätteglada att samarbeta med Bauer, som direkt fattade intresse för Tystad. Gränslandet mellan ljudböcker, poddar och ljuddrama är superintressant och tillsammans kan vi ta ett helhetsgrepp. Flera av våra författare rör sig mellan olika berättarformer så det är ett väldigt naturligt steg” fortsätter Clara Gustafsson.

Podplays produktchef Henrik Funke säger att Norstedts är bra på flera av de ämnen som är populära hos poddlyssnare.

”Vi söker hela tiden nya spännande samarbeten. Till de mest populära kategorierna hos podcastlyssnarna hör bland annat spänning, biografier, historia och populärvetenskap, och Norstedts är ju extremt duktiga och stora inom just de områdena. Norstedts sitter på berättelserna och vi på Bauer Media är bäst inom ljud, och därför känns ett podcastsamarbete mellan oss så oerhört rätt” säger Podplays produktchef Henrik Funke.

De åtta avsnitten av Tystad finns från idag på Podplay och släpps på andra plattformar varje tisdag.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share