Åtta Prix Europa-nomineringar till Sveriges Radio

Sveriges Radio har fått hela åtta nomineringar i fem olika klasser till det europeiska mediepriset Prix Europa, som delas ut i Potsdam 11 oktober.

”Vi är förstås jätteglada att ha så många nominerade till avgörandet i oktober. Det är speciellt roligt att se att vi är nominerade i alla radiokategorierna och kategorin för digitala medier med både Toppnyheterna i appen och Gavias röststyrda innehåll från julkalendern. Det visar den bredd vi har i utbudet. Nu håller vi tummarna för våra bidrag när galan går av stapeln” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.

I kategorin för radiofiktion har Sviten från P3 Serie nominerats. Hjälp! Mina vänner är pedofiler av P1 Dokumentär och Hästgården av P1 Dokumentär och Ekot har chans att vinna pris i klassen för radiodokumentärer. P2-s Fråga musikprofessorn har nominerats för bästa radiomusik och i aktualiteter har Nyförlöst och fängslad av Kaliber och Mordet på Marzieh av P1 Dokumentär och Ekot nominerats. Slutligen uppmärksammas SR i klassen för digitala medieprojekt för röststyrningen i Barnradions julkalender Gavias ljudäventyr och för spellistan Toppnyheter i appen Sveriges Radio Play.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share