Anna Benker ny SR-chef i Malmö

Anna Benker.  Foto: Eva Gerhardsson/VK Media.

Anna Benker.
Foto: Eva Gerhardsson/VK Media.

Sveriges Radio rekryterar ytterligare en kanalchef från dagspressen. Anna Benker blir efter sommaren ny kanalchef och ansvarig utgivare för SR Malmö.

Anna Benker var 2014-2017 chefredaktör och ansvarig utgivare för Folkbladet i Umeå och har tidigare arbetat på Expressen, SVT och flera lokaltidningar – bland annat som nyhetschef på Norran i Skellefteå och på Eskilstuna Kuriren.

”Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö, Sveriges Radio och public service. I en tid när hela mediebranschen ständigt förändras känns det roligt att få vara med och utveckla journalistiken och lyssnandet tillsammans med kunniga kollegor och publiken” säger Anna Benker i ett pressmeddelande.

Anna Benker ersätter Anne Sseruwagi, som i februari blev områdeschef för SR-s finskspråkiga redaktion Sisuradio och Radio Romano, som sänder program på romani chib.

Det senaste året har Sveriges Radio rekryterat flera nya lokala kanalchefer från dagspressen. Katrin Säfström från Kvällsposten har gått till SR Sörmland, Matti Lilja från Piteå-Tidningen till SR Västerbotten och Jeser Ericson från Barometern till SR Kalmar.

Share