Adam Alsing är död

Adam Alsing har avlidit efter att ha drabbats av coronaviruset.

”Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig” skriver NRJ Morgon med Adam Alsing på sitt Instagram-konto.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen” skriver Adam Alsings familj i ett meddelande via TT.

”Det är en chock för oss alla på NRJ, vi är förkrossade och våra tankar är hos Adams familj och närmaste” säger NRJ-s chef Richard Mazeret till Aftonbladet.

Adam Alsing blev 51 år. Han började sända närradio som 15-åring och kom till P4 Värmland som 18-åring. Efter många år inom TV rekryterades han 2003 till den kommersiella radion och Radio City. 2004-2011 ledde han Mix Megapol-programmet Äntligen morgon tillsammans med Gry Forssell. 2013-2016 sände han Rix Morronzoo och sedan i höstas har han gjort NRJ Morgon med Adam Alsing.

Adam Alsing har flera gånger av publiken utsetts till årets manliga programledare på Stora Radiopriset (nuvarande Guldörat).

Share