Acast närmar sig lönsamhet

Ross Adams. Foto: Acast.

Acast ökade omsättningen med 32 procent till 424,5 miljoner kronor under tredje kvartalet. Samtidigt minskade förlusten före räntor, skatter och avskrivningar (EBITDA) med två tredjedelar till 25,7 miljoner kronor. Företaget följer planen om att nå ett positivt resultat 2024, enligt ett pressmeddelande.

”Under det tredje kvartalet har vi lyckats väl med att balansera tillväxt med bibehållen kostnadskontroll, vilket leder oss vidare på vår inslagna väg mot lönsamhet med en signifikant förbättring av EBITDA-resultatet. Vi levererar en positiv nettoomsättningstillväxt, med Nordamerika som draglok” säger Acasts VD Ross Adams.

I Nordamerika ökade intäkterna med 55 procent till 122,5 miljoner kronor. I Europa var tillväxten 25 procent och omsättningen 263,7 miljoner kronor.

Under tredje kvartalet minskade antalet lyssningar på Acast-anslutna poddar med 3 procent till 1 280 miljoner. Samtidigt steg den genomsnittliga intäkten per lyssning med 36 procent till 33 öre. En bidragande orsak till nedgången i lyssningar är Apples utrullning av IOS 17, som förändrade hur poddavsnitt laddas ned på mobila enheter vilket har påverkat mätningen av antalet lyssningar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share