Wilson och Hirschfeldt leder P1 Kultur från Stockholm

p1kultur

Roger Wilson och Måns Hirschfeldt blir programledare för P1 Kultur – det nya dagliga kulturprogram som startar i P1 18 januari.

Sedan tidigare är det klart att Mona Masri leder P1 Kultur från Malmö på tisdagar och torsdagar. Roger Wilson och Måns Hirschfeldt sänder från Stockholm på måndagar, onsdagar och fredagar. Till programmet bidrar fasta medarbetare i Luleå, Umeå, Göteborg och Jönköping.

P1 Kultur blir en timme långt och kan höras på vardagar från 13.00, med repris 18.09. Timmen inleds med Kulturnytt och i blocket ingår även en essä från OBS. Programmet ska innehålla ”kritiksamtal, längre reportage, internationell kulturdebatt, film och TV” enligt ett pressmeddelande från P1. P1 Kultur ersätter fem program: Kino, Kritiken, OBS Magasin, Kulturradion special och Kulturreportaget.

”Det är väldigt roligt att vi nu kan erbjuda lyssnarna ett nytt dagligt fördjupande längre kulturmagasin, det tillför en ny dimension i svensk public service. Vi har också jobbat hårt med att bygga nya P1 Kultur utifrån det att dagens lyssnare tar del av innehåll på många olika plattformar” säger SR-s kulturchef Mattias Hermansson i ett pressmeddelande.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share