Svenska Spels VD blir SR-ordförande

90DD360F-BA1C-4C95-A9F0-8DAFF29E0C53

Förvaltningsstiftelsen föreslår att Svenska Spels avgående VD Lennart Käll blir ny ordförande i Sveriges Radios styrelse. Han utses formellt på Sveriges Radios stämma 11 april.

”Jag är övertygad om att Lennart Käll kommer att bidra starkt till Sveriges Radios fortsatta utveckling. Han har lång erfarenhet av att leda stora organisationer genom de förändringar som digitaliseringen innebär. Han har också arbetat i en verksamhet reglerad av regering och riksdag, även det en tillgång som ordförande för Sveriges Radio” säger Helena Ståhlnert, som är ordförande i Förvaltningsstiftelsen.

Lennart Käll har varit VD för Svenska Spel i sju år, ett uppdrag han lämnar till sommaren. Dessutom är han vice ordförande i Länsförsäkringar Stockholm och sitter i styrelsen för Grönklittsgruppen. Tidigare har han varit VD för Wasa Kredit, Ticket Travel Group, ICA Banken, SEB Finans och Trygg Finans.

”Sveriges Radio är ett av Sveriges starkaste varumärken, med ett högt anseende hos svenska folket och ett tydligt uppdrag. Jag är stolt över att ha fått frågan och ser nu fram emot att tillsammans med styrelsen, ledningen och alla medarbetare fortsätta utveckla och positionera Sveriges Radio” säger Lennart Käll.

SR-s nuvarande ordförande John Brattmyr lämnar styrelsen efter 15 år, varav fyra som ordförande.

”John har i allra högsta grad bidragit till Sveriges Radios starka utveckling. Hans insatser har betytt mycket för bolaget” säger Helena Ståhlnert.

“Det är med glädje jag lämnar över klubban till Lennart. Sveriges Radio är ett välskött bolag som står väl rustat för framtida utmaningar. Med 15 års perspektiv har journalistikens och radions betydelse aldrig varit så viktig som nu” säger John Brattmyr.

Även styrelseledamoten Anna Omstedt Lindgren lämnar styrelsen för att ägna mer tid till sitt eget bolag Meduniverse.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share