Sukran Kavak kan få Stora Journalistpriset

Sukran Kavak är nominerad till Stora Journalistpriset.

Sukran Kavak är nominerad till Stora Journalistpriset.

Sukran Kavak, som är reporter på P1-programmet Tendens, är nominerad till Stora Journalistpriset i kategorin årets berättare.

Sukran Kavak kan få priset för programmet Jag tolkar åt pappa, som ingår i en Tendens-serie om barn som tolkar. ”För att hon med sällsynt varsamhet och intensiv närvaro låter oss förstå barnets utsatthet när det tvingas tolka åt sina föräldrar” skriver juryn i sin motivering.

”Jag är glad för att det var just det här programmet jag blev nominerad för, det betyder extra mycket för mig” säger Sukran Kavak i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

”Jag är otroligt glad att Sukran Kavak nominerats. Hon är en journalist som konsekvent använder sina egna personliga erfarenheter på ett sätt som lyfter och tydliggör villkoren för så många vars historier sällan hörs. I programmet Jag tolkar åt pappa lyfter Sukran en dold fråga som har stort allmänintresse och ett tydligt barnperspektiv, något journalistiken ofta saknar” säger Marie-Jeanette Löfgren, som är chef för Sveriges Radios dokumentärredaktion.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share