Stora Radiopriset: Åtta nomineringar till Munck

wahlgrenwistamProduktionsbolaget Munck får hela åtta nomineringar till årets upplaga av Stora Radiopriset. Munck står bland annat bakom tre av fyra nomineringar i kategorin för årets folkbildare.

De första sex kategorierna presenterades i går. I dag avslöjas vilka som har chans att vinna i de sex sista.

Dessutom utser Radioakademin vinnare av hederspriset och specialpriset.

”Det ska bli ett sant nöje att få belöna alla skickliga radiomakare på ett utsålt Hamburger Börs. Och inte minst rösterna i årets podd som är en ny och het kategori där bidragen tävlar mot varandra i en massa genrer” säger Radioakademins ordförande Christer Jungeryd.

I årets lokalradio nomineras Gotland Runt från P4 Gotland, Ung tjej sökes från P4 Uppland, Skogsbranden i Västmanland av P4 Västmanland och Fallet Yara från P4 Blekinge.

Årets radiopogram blir P1-s Kvinnoregistret, UR-s Barnaministeriet dokumentär, Kaliber i P1 – Krisen i socialtjänsten från Munck eller Verkligheten i P3 av Filt.

I musikkategorin har P3 Soul, P4 Stockholms Arvet efter Cheiron – en oändlig historia, Duellen i P2 av Munck och Jukeboxen i P4 av SMT Radio chans att vinna.

Till årets reportage har juryn valt ut UR-s Barnaministeriet dokumentär – Klassresan till förintelsen, Ett tillfälligt parti chili con carne från P1-s Studio Ett, Kroppen minns i P1 och P1 Dokumentär-avsnittet Mordbränderna på Öland.

Årets folkbildare har följande nominerade: Krisen i socialtjänsten för Kaliber i P1 av Munck, P1-s Människor och tro, 1000 modiga frågor av Munck för SR-s podd samt Pop och politik för UR av Munck. Pop och politik har nominerats de senaste fem åren.

Till årets podd, som är en ny kategori för i år, nomineras Sparpodden från Nordnet Bank, Radio Råsunda, Rockhyllan från Bandit Rock och Wahlgren & Wistam från Proppiversum.

Mer:
De första nomineringarna till Stora Radiopriset
Lyssna på de nominerade programmen på Radioakademins sajt

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share