SR vill ha nytt DAB-besked

I juni förra året meddelade kulturminister Alice Bah Kuhnke att regeringen inte går vidare med förslaget att bygga ut DAB och sedan släcka ned FM-sändningarna. Nu vill Sveriges Radio ha ett tydligare besked om framtiden för digitalradion.

”Med tanke på den internationella utvecklingen, där åtskilliga länder i Europa satsar på digital radio, samt det faktum att privatradion i Sverige redan har tillstånd att starta sändningar i 25 lokala kanaler senast sommaren 2016, kommer av allt att döma frågan att aktualiseras på nytt” skriver Sveriges Radio i den public service-redovisning som lämnades till regeringen i veckan.

”Det är olyckligt att det fortfarande är oklart om Sveriges Radio ska ingå i digitalradioutbyggnaden eller ej” fortsätter SR.

Sveriges Radio har tillstånd att sända DAB-radio i fyra områden: Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå. Reklamradion har fått rikstäckande tillstånd, men den kommersiella delen av branschen har sagt att de inte kommer att bygga ut DAB utan Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy Sandgren

    Beslut om SR skall visst ske före sommaren 2017 såsom de kommersiella FM tillståndens förnyelse för nästa 8 års period. Nya regler. De som fått tillstånd för DAB+ skall vara igång i tid annars lyses tillstånden ut igen som lokaltillstånd i 34 områden.