SR polisanmäler skolledning

När en reporter från P4 Kronoberg under tisdagen besökte en skola, ingrep en person från skolledningen. Situationen beskrivs av Sveriges Radio som hotfull. Personen från skolledningen försökte ta inspelningsutrustningen och läste anteckningar med källskyddat material. Reportern blev dessutom kvarhållen mot sin vilja.

SR väljer att polisanmäla händelsen.

”Vi som företag och jag som VD måste ta tydligt avstånd från sådana här händelser, annars sitter vi och tittar på medan normen för vad som är accepterat flyttas. Vi kan inte tillåta att våra anställda hindras från att göra sitt jobb på det vis som skedde idag” säger SR-s VD Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

”Vi ser att hoten och våldet mot journalister ökar, både här hemma och utomlands och det kan vi inte låta gå obemärkt förbi. En av demokratins grundvalar är fria medier som kan utföra sitt uppdrag utan hot, hat eller andra begränsningar. I ett demokratiskt samhälle måste det också vara en självklarhet att stå upp för elevernas yttrandefrihat och rätt att tala med en reporter om de anser att saker inte fungerar som de ska på skolan” fortsätter Cilla Benkö.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share