Radiosymfonikerna på turné i Centraleuropa

radiosymfonikerna

Sveriges Radios Symfoniorkester och chefsdirigenten Daniel Harding genomför under maj en av sina största turnéer någonsin.

Under perioden 8-22 maj besöks flera städer i Centraleuropa, däribland Wien och Zürich. Under tre dagar är Radiosymfonikerna ”Orchestra in Residence” i Grosses Festspielhaus i Salzburg. Desutom spelar orkestern för första gången på La Scala i Milano 15 maj.

”Det är fantastiskt att orkestern nu regelbundet besöker de största musikscenerna i Europa. Vi märker på de inbjudningar vi får att Radiosymfonikerna räknas till de riktigt eftertraktade orkestrarna” säger Hanns Rodell, som är programchef för Sveriges Radios Symfoniorkester.

Två konserter från La Scala i Milano och Konzerthaus i Wien direktsänds av P2.

”Genom turnéerna blir Sveriges Radios Symfoniorkester viktiga ambassadörer för Sverige och svenskt musikliv. Det attraherar de främsta artisterna att komma till oss i Sverige och till Berwaldhallen. Dessutom är det så roligt att vi också kan bjuda in våra svenska radiolyssnare att följa med oss, vårt grunduppgrag är ju att göra radio” säger Helena Wessman, som är konserthuschef för SR-ägda Berwaldhallen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share