Radio Everyone ska uppmärksamma FN-mål

radioeveryone

Under en vecka ska den globala popup-stationen Radio Everyone uppmärksamma de 17 utvecklingsmål som FN beslutar om idag. Stationen är en del av kampanjen Project Everyone, som startades av Richard Curtis med målet att nå sju miljarder människor på en vecka – bland annat via radio som 95 procent av världens befolkning har tillgång till.

Radiostationen kommer att finnas tillgänglig på sajten globalgoals.org från i morgon lördag, men innehållet kommer även att höras på partnerstationer i hittills 60 länder. Svensk radio finns ännu inte representerad, men däremot distribuerar Spotify några av programmen.

Bono och Christiane Amanpour presenterar ett gemensamt program på Radio Everyone. Bland andra presentatörer kan nämnas Paloma Faith, A.R. Rahman, Cate Blanchett, Andrew Upton, Gilberto Gil, Jamie Oliver, Kasabian, Cody Simpson och Liverpool FC. Dessutom blir det en sex timmar lång musikfestival – Global Citizen Festival i New York, med medverkan av artister som Ed Sheeran, Beyoncé och Pearl Jam.

Det finns även korta inslag med kända personer inom sport, musik och kultur, liksom om de olika målen.

Stationens ljudprofil har tagits fram av Peter Gabriel, med ackompanjemang av Soweto Gospel Choir.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share