Radio 1: "Dags att ta nästa steg"

MTG Radios nya pratradio Radio 1 koncentrerar sig på nyheter på morgonen och eftermiddagen. Dessutom blir det programledare med dagliga eller veckobaserade program.

4 april startar Radio 1 – den första renodlade talstationen i svensk reklamradio. Tablån är en blandning av nyhetssändningar och talprogram. Programchef blir Stefan Halvardsson, som har haft samma uppdrag på föregångaren Star FM.

Mellan 06.00 och 09.00 och mellan 15.00 och 18.00 kommer Radio 1 att sända nyheter var femtonde minut. Resten av dagen fylls av talprogram med bland annat Robert Aschberg. Efter 18.00 går dagens program i repris och det finns även planer på särskilt producerad nattradio.

”Radio 1 kommer att bli en unik radiostation i Sverige. Vi ger oss in på ett område där kommerisell radio har varit frånvarande, men som är väldigt stort i många andra länder” säger MTG Radios VD Anna Berggren.

Precis som hos utländska förebilder kommer programledarna att få uttrycka sina egna åsikter.

”Vi lyder inte under de principer om opartiskhet som public service har, så det är inte bara OK för våra programledare att ha åsikter, vi till och med vill att de ska ha det” säger Anna Berggren.

Anna Berggren ser lanseringen av Radio 1 som nästa steg i reklamradions utveckling.

”Idén har funnits länge, men programutveckling är kostsamt och kommersiell radio är ett medium som alltid kämpat i motvind. Vi gör det här för att vi tror att det finns ett stort sug efter en sådan kanal, men också för att det är dags att ta nästa steg i utvecklingen av kommersiell radio” säger Anna Berggren.

Foto: Ulf Berglund.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share