Pushnotiser i Sveriges Radio Play

srpushnotis

Sveriges Radio släppte under tisdagen den senaste versionen av lyssningsappen Sveriges Radio Play.

Det går från och med nu att få pushnotiser till sin mobil vid stora nyhetshändelser. Med notisen följer en länk till direktsändningen. Man kan ställa in om man vill ha pushnotiser och välja eller välja bort nyheter, viktiga meddelanden till allmänheten (VMA) eller sport. SR säger att man kommer att vara restriktiv när det gäller hur många notiser som skickas ut.

”Vi lovar att vi inte kommer att skicka ut notiser om precis allt, för då förlorar notisen sitt värde och blir irriterande för användaren. När du får en pushnotis från Play ska du kunna vara säker på att Sveriges Radio har något viktigt att berätta inom ett område du är intresserad av” skriver Henrik Tornberg, som är produktägare mobilappar på Sveriges Radio, på Utvecklingsbloggen.

En förändring som infördes för några månader sedan är att extrasändningar och sportsändningar har fått en egen flik i appen. Under hösten införs även en möjlighet att backa och pausa i direktsändningar. Dessutom ska användaren kunna välja att altid få bästa möjliga ljudkvalitet, utifrån vad uppkopplingen medger och utan att själv behöva göra inställningarna.

Mer:
Inlägg på Utvecklingsbloggen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share