Power Hit Radio relanseras på FM i Stockholm

powerhitradio

MTG relanserar Power Hit Radio på 105,9 MHz i Stockholm. 2 maj blir det nypremiär för stationen som framförallt kommer att konkurrera med NRJ om de yngre lyssnarna.

Power Hit Radio startade 1996 och var under en period Stockholms största kommersiella radiostation, med en daglig räckvidd på över 10 procent och ett musikformat inriktat på R&B, hip-hop och dansmusik. 1997-2002 fanns Power Hit Radio även i Göteborg. Stationen lades ned 2004 då MTG inledde ett samarbete med NRJ, men återkom senare som en webbradio.

”Power Hit Radio är ett enormt starkt varumärke och jag är övertygad om att lyssnarna kommer att hitta oss på 105,9. Eftersom vi bara sänder över Stockholm så kan vi skräddarsy musiken för marknaden och på så sätt bli en mycket stark utmanare” säger Christer Modig, som är affärsområdeschef för radio på MTG Sverige.

Power Hit Radio riktar sig till målgruppen 15-34 år med ett musikutbud som beskrivs som ”snabbrörligt, trendskapande och unikt”.

”Mycket har förändrats sedan Power sände sist. Nu handlar det mer om att lyssnarna ska kunna upptäcka ny musik och nya trender, även om de största hitsen fortfarande är viktiga. Hela den sociala biten är också oerhört viktigt” säger Christer Modig.

Fram till i oktober användes frekvensen 105,9 Mhz i Stockholm av Bauer-stationen The Voice, som liksom Power Hit Radio har en ung målgrupp. The Voice sänds numera på 101,9 MHz. MTG vann nyligen auktionerna om frekvenserna 105,9 och 107,1 MHz i Stockholm samt 107,8 MHz i Göteborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share