Power Hit Radio blir ”coolare och tuffare”

christermodigny

Power Hit Radio, som återstartas på 105,9 MHz i Stockholm på måndag, kommer att låta annorlunda mot den version som redan finns på MTG-s webbradio I Like Radio. Det säger MTG-s radiochef Christer Modig (bilden).

”Power Hit Radio på nätet är anpassad efter att vi där även har Power Street (rap och R&B) och Power Club (dansmusik). Power Hit Radio på FM blir en betydligt coolare och tuffare kanal än den version vi har haft på nätet. Det är ingen hemlighet att vår strategi är att klämma NRJ mellan Power och Rix” säger Christer Modig.

MTG kommer även att utnyttja att Power blir en Stockholms-kanal som helt kan anpassas efter musiksmaken i Stockholm, medan NRJ måste ta hänsyn till hela landet.

Power Hit Radio sänder vid starten i huvudsak musik, men bemannas med presentatörer allt eftersom. MTG Radios programavdelning har gjort förberedelsarbetet.

”Hela arbetet har varit ett team effort av (avdelningarna för) program, marknad och teknik. Vi har dragit i alla resurser vi har och har haft ett enormt engagemang inom företaget” säger Christer Modig, som ännu inte kan berätta vilka som får ansvar för kanalen och vilka programledarna blir.

Den här veckan avslöjar MTG dessutom vilken eller vilka stationer som kommer att sändas på företagets nya frekvenser 107,1 MHz i Stockholm och 104,8 MHz i Göteborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share