Olle Zachrison blir ny chef för Ekot

ollezachrison

Sveriges Radio har rekryterat Olle Zachrison som ny chef för Ekot. Det är ännu inte bestämt när han börjar.

”Sveriges Radios och Ekots roll i samhället är viktigare än någonsin i dessa oroliga tider. Vi ska bidra med snabb och trovärdig nyhetsrapportering, analys och granskande journalistik med ambition att nå ännu fler” säger Olle Zachrison i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Olle Zachrison arbetar sedan 2008 på Svenska Dagbladet och är redaktionschef på tidningen. Han har tidigare erfarenhet från Ekot. Hösten 2000 var han praktikant på redaktionen och 2001-2002 arbetade han som reporter där. Därefter har han varit frilansare, nyhetsreporter på TV4 och redaktionschef för TV8-s Finansnytt innan han kom till Svenska Dagbladet.

Till Ekot hör även programmen Studio Ett, P1-morgon, Konflikt, Godmorgon, världen!, Ekots lördagsintervju, Radiokorrespondenterna och P4 Världen.

”Olle Zachrison brinner för journalistiken och är en erfaren, klok och lyhörd chef. Han har stor erfarenhet av att utveckla och förnya den klassiska journalistiken med sin bakgrund från radio, TV och tidningsvärlden. Han har också erfarenhet av att göra en publcistik som når fram till publiken i en stenhård konkurrens, i en kamp om publikens tid och i en kamp mot globala jättar” säger programdirektör Björn Löfdahl.

Foto: SvD.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share