Michael Österlund från Ekot till SR-område Öst

michaelosterlund

Den biträdande Eko-chefen Michael Österlund blir ny områdeschef för Sveriges Radios område Öst, som omfattar P4-kanalerna i Östergötland, Kalmar, Jönköping och Kronoberg.

Michael Österlund tillträder sitt nya uppdrag 1 april och ersätter Marit Andersson, som på egen begäran slutar för att ta annat uppdrag inom företaget.

”I Michael Österlund får kanalerna i Öst en av företagets mest meriterade chefer. Med sin erfarenhet av ekonomijournalistik, lokal journalistik och flera roller i Ekots ledning får område Öst en stark och kunnig chef” säger SR-s programdirektör Björn Löfdahl.

Under de senaste tolv åren har Michael Österlund haft flera chefsjobb inom SR, det senaste halvåret som tillförordnad Eko-chef och ansvarig utgivare. Han har ingått i Ekots redaktionsledning i åtta år. Innan dess var han kanalchef på P4 Västmanland 2006-2007.

”Ekot är en fantastisk arbetsplats med oerhört kompetenta medarbetare. Jag har alltid älskat att gå till jobbet och kommer att sakna det här stället väldigt mycket” säger Michael Österlund.

”P4 är så oerhört viktigt för det lokala livet runt om i Sverige och är en mycket viktig del av Sveriges Radio. Det ska bli jätteroligt att få arbeta med utvecklingen av journalistiken i område Öst, som även gör en hel del riksproduktion” säger Michael Österlund, som ursprungligen kommer från Jönköpings län.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share