Mårten Randberg chef för Sveriges Radios trafikredaktion

Mårten Randberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio).

Mårten Randberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio).

Mårten Randberg slutar som agendachef på SR-s två lokala Stockholms-kanaler för att istället bli chef för Sveriges Radios trafikredaktion.

Som agendachef har Mårten Randberg haft ansvar för den granskande journalistiken på P4 Stockholm och P5 Sthlm, med en reportergrupp på tolv personer. Han har funnits på SR sedan 1995 och har bland annat varit huvudskyddsombud, nyhets- och programchef och tillförordnad kanalchef för P4 Stockholm, med ansvar även för P5 Sthlm, Vaken i P3 och P4 samt P4 Extra.

”Vi vet ju att trafikrapporteringen är viktig och central för vår publik. Trafikredaktionens betydelse visar sig inte minst genom att det är så naturligt för trafikanter att kontakta redaktionen för att berätta om det är något som inte är som det ska, riskfyllda situationer på vägarna eller stopp och förseningar i kollektivtrafiken. Vi vet också att i lägen som exempelvis oväder eller andra större händelser så vänder sig publiken till Sveriges Radio för att hålla sig uppdaterade och i dessa sammanhang har trafikredaktionen en central roll. Redaktionens specialkunskaper och redaktionens betydelse för publiken lockar” säger Mårten Randberg, som tillträder sin nya post 1 mars.

Mårten Randberg ersätter Janne Peterson, som går i pension i april.

”Janne har gjort ett strålande jobb med att utveckla och säkerställa att trafikredaktionen har en nära relation till vår publik, att vi lever upp till vårt beredskapsupprag och hela tiden tar kliv såväl tekniskt som publicistiskt. I Mårten Randberg får redaktionen en chef som på ett utmärkt sätt kan fortsätta det arbetet” säger Jakob Sillén, som är chef för Sveriges Radio Område Mälardalen där Trafikredaktionen ingår.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share