Lisa Syrén lämnar Ring så spelar vi

Pernilla Månsson Colt.
Foto: Eva Robild.

Lisa Syrén slutar som programledare för P4-s Ring så spelar vi. Det avslöjade hon i dagens P4 Extra.

Lisa Syrén har lett Ring så spelar vi längst av alla – 22 år, vilket är två år mer än Hasse Tellemar. Lisa Syréns sista Ring så spelar vi sänds 16 juni. Därefter ersätts hon av Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg, som kommer att alternera varannan vecka.

”Det är inte vem som helst som kan ersätta Lisa – men både Pernilla och Christer har det där genuina intresset som gör att man är bra på att lyssna och också kan locka fram berättelser ur andra, så jag är övertygad om att Ring så spelar vi kommer fortsätta att vare en av Sveriges lägereldar” säger P4-chefen Dan Granlund.

Pernilla Månsson Colt inledde sin karriär 1984 på Radio Örebro och har sedan 1992 gjort program på SVT. Christer Lundberg arbetar på SR sedan 2001 och har bland annat presenterat Christer i P3 och Kvällspasset i P4. Lisa Syrén fortsätter på P4 med nya Lördag med Lisa.

Ring så spelar vi startades av P3 20 april 1968 och hade alltså 50-årsjubileum för en månad sedan. Det första året presenterades det av Lars Hamberg och året därpå togs det över av Hasse Tellemar, som fortsatte i nästan 20 år. Efter hans pensionering 1988 blev Thord Carlsson och Mona Krantz programledare och 1993 flyttades Ring så spelar vi till P4. Lisa Syrén sände sitt första program 6 juli 1996 och mellan 1997 och 2008 delade hon programmet med Lasse Swahn.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share