Kvinnliga artister dominerade P3 Guld

p3guldvinnarna2015

Kvinnliga artister tog åtta av nio priser på P3 Guld-galan, som arrangerades på Scandinavium i Göteborg på lördagkvällen.

Stockholms-rapparen Linda Pira fick sina första två P3 Guld-priser i kategorierna årets hiphop/soul och årets låt för remixen av Knäpper mina fingrar.

Årets grupp blev First Aid Kit, som har nominerats två gånger tidigare och som uppträdde på förra årets gala. Den här gången fanns de dock inte på plats. Även årets nykomling Tove Lo och årets artist Timbuktu uteblev. Timbuktu vann i kategorin hiphop/soul redan 2004, som var det andra året som galan arrangerades.

Guldmicken till bästa liveartist gick till Veronica Maggio, som nominerades första gången 2007 och som utsågs till årets artist förra året.

Årets pop blev Beatrice Eli och årets rock/metal-pris gick till Crucified Barbara, som även nominerades för två år sedan. Berlin-baserade La Fleur har nominerats tre i år men fick nu sitt första pris i kategorin dans.

Under kvällen framträdde Thomas Stenström, Silvana Imam och Marlene, Say Lou Lou och Lindstrøm, Linnea Olsson, Albin feat. DMA, Joy, Little Jinder, José González, Galantis och Lorentz med Jaqe, JJ, Joy och Duvchi.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share