Kerstin Carlsson chef för SR Gävleborg

kerstincarlssonKerstin Carlsson blir ny kanalchef för Sveriges Radio Gävleborg. Hon ersätter Leif Eriksson, som blir reporter efter tolv år som kanalchef.

De senaste åren har Kerstin Carlsson varit programchef på kanalen och innan dess nyhetsreporter och programledare. Hon har dessutom deltagit i flera stora Sveriges Radio-projekt.

”Kerstin Carlsson har en gedigen erfarenhet av P4. I kombination med de utvecklingsprojekt hon deltagit i innebär det att hon har en stadig grund att stå på i jobbet som kanalchef. Hon kan dessutom länet och kanalen. I Kerstin Carlsson får personalen i Gävleborg en kunnig, oerhört driven och engagerad chef. Det känns väldigt glädjande att hon vill ta på sig det här roliga men också tuffa uppdraget” säger Lena Tideström-Sagström, som är områdeschef.

Det är ännu inte bestämt vilket datum som Kestin Carlsson, som är 49 år och bosatt i Gävle, tillträder som kanalchef.

”Jag tycker att det ska bli roligt att på min hemmaarena, som P4 Gävleborg är, fullt ut få jobba med att föra in kanalen i det nya P4 med fokus på det snabba, den agendasättande journalistiken och också starka programledarprofiler. Mitt mål är att vi ska vara riktigt angelägna för gävleborgarna” säger Kerstin Carlsson.

Foto: Frank Julin.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share