Jan Gradvall-podd med på djupet-samtal om musik

jangradvall

Musikjournalisten Jan Gradvall ska i åtta poddavsnitt för Sveriges Radio göra reportage och på djupet-intervjuer om musik. Premiäravsnittet nu på lördag handlar om Beyoncés inflytande på den övriga artistvärlden.

”Det finns en begränsning i att bara skriva om musik. Att få kunna spela upp ljudexempel från låtar och höra musiker prata om musik ger andra möjligheter. Efter 35 år som musikjournalist är jag överfull av idéer som jag vill förverkliga” säger Jan Grandvall.

I det första avsnittet intervjuas Seinabo Sey, Zara Larsson, Sabina Ddumba, Noshin Davarasi och Marit Bergman.

”Samtliga musiker jag frågat har tackat ja till att vara med, vilket är väldigt kul. Det känns som det har saknats ett forum för på djupet-samtal om musik” fortsätter Jan Gradvall, som i kommande avsnitt kommer att intervjua bland andra Per Gessle, Anna Ternheim, Deportees, Jonas Åkerlund, Kajsa Grytt, Nicke Andersson och Carol Kaye.

”Att göra podd känns lite som en återgång till min början som fanzinemakare i tonåren och ”do it yourself”-världen. Det är obruten mark för mig. Detta är det roligaste jag gjort på väldigt länge” säger Jan Gradvall.

Gradvall släpps varje lördag i åtta avsnitt med start 17 oktober.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share