Här är alla reklamradioansökningar

Totalt har 16 företag och en privatperson sökt de 35 regionala och lokala reklamradiotillstånden. Bauer söker alla tillstånd, liksom NRJ via RBS Broadcasting och MTG som söker dubbelt via både Kilohertz och MTG Radio Sales.

En nyhet är att Patrick Mannerström, som tidigare var chef för Radio City i Malmö, söker tillstånden i Stockholm, Östergötland, Västra Götaland, Uppsala och Malmö/Lund via företaget Digame. Skånska Mad Men Media, som driver Retro FM, söker tillstånden i Stockholm, Västra Götaland och Malmö/Lund. Svenska Medietjänster, som startades av Christer Jungeryd men nu har produktionsbolaget Munck som huvudägare, söker tillstånden i Stockholm, Östergötland, Uppsala, Västra Götaland, Gävleborg, Halland, Kalmar, Västernorrland, Gotland och Malmö/Lund.

Ytterligare ansökningar har kommit från det Malmö-baserade event- och renhållningsbolaget Nemi Syd, som vill sända i Stockholm, Västra Götland och Malmö/Lund, Reklamlandslaget i Umeå som vill ha tillstånd i Västerbotten och föreningen Silja Broadcast (Radio Siljan) som söker i Dalarna. Skärgårdsradion vill ha tillstånd i Stockholm och Steamship Försäljning i Kronoberg.

Tidigare har Radionytt skrivit om flera av ansökarna. Den förra Radio City-chefen Carl-Johan Broms vill sända i Stockholm och Guldkanalen-ägaren DB Media i hela landet. NTM-koncernen söker via Radio Nova tillstånd i Stockholm, Uppsala, Östergötland, Gotland, Västerbotten och Norrbotten. Mittmedia vill ha tillstånden i Gävleborg, Västernorrland, Örebro, Västmanland, Dalarna och Jämtland. X For Media Production, som driver Trafikradion.se, ansöker i Stockholm, Västra Götaland, Malmö/Lund och Halland.

Här är alla ansökningarna från MPRT-s sajt:

Sökande

Tillstånd

Bauer Media AB  

Samtliga.

Carl-Johan Broms 

Samtliga i Stockholm.

DB Media AB

Samtliga.

Digame AB

Samtliga i Stockholm, Östergötland, Västra Götaland och Uppsala samt Skåne.

Kilohertz AB

Samtliga.

Mad Men Media AB

Samtliga i Stockholm och Västra Götaland samt Skåne.

Mittmedia AB 

Samtliga i Gävleborg och Västernorrland samt Örebro, Västmanland, Dalarna och Jämtland.

MTG Radio Sales AB

Samtliga.

Nemi Syd AB 

Samtliga i Stockholm och Västra Götaland samt Skåne.

Radio Nova AB

Samtliga i Stockholm och Uppsala samt Östergötland (två tillstånd), Gotland, Västerbotten och Norrbotten.

RBS Broadcasting AB

Samtliga förutom Blekinge, Gotland och Jämtland.

Reklamlandslaget AB 

Västerbotten.

Siljan Broadcast

Dalarna.

Skärgårdsradion AB

Samtliga i Stockholm.

Steamship Försäljning AB

Kronoberg.

Svenska Medietjänster AB

Samtliga i Stockholm, Östergötland, Uppsala, Västra Götaland, Gävleborg, Halland, Kalmar och Västernorrland samt Gotland och Skåne.

X For Media Production

Samtliga i Stockholm och Västra Götaland samt Skåne och Halland (ett tillstånd).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share