Guldkanalen lanseras i nordvästra Skåne

guldkanalenGuldkanalen lanseras i nordvästra Skåne via en sändare i Danmark.

Staffanstorps-baserade DB Media expanderar sin station Guldkanalen med hjälp av nya sändare. Stationen hörs nu även i nordvästra Skåne på 104,7 MHz från danska Nivå. Dessutom finns Guldkanalen sedan en tid på närradiofrekvensen 96,3 MHz i Hörby i centrala Skåne.

DB Media har använt Nivå-sändaren sedan 2006 – till att börja med för stationen Favorit som sedan blev Guldkanalen. Från 2009 hördes Rockkanalen på frekvensen och från 2011 Bandit Rock i samarbete med MTG Radio.

”Då MTG valde att lägga ned Bandit Rock på ett par orter, bland annat Helsingborg, uppstod ett läge för oss att satsa ännu mer på Guldkanalen. Vi tror att formatet passar alla skåningar och har redan idag en stor del av våra lyssnare via webb och app uppe i nordvästra Skåne. Det återstår en del pusselbitar vad det gäller teknik och programbiten. Men under våren lanserar vi Guldkanalen i Helsingborg med omnejd på allvar” säger DB Medias Daniel Bengtzzon.

Guldkanalen sänder även via sändare i Staffanstorp (102,6 MHz), Höör (106,5 MHz) och Skurup (99,7 MHz). Stationen hade i den senaste lokala TNS Sifo-mätningen en daglig räckvidd på 5,3 procent i Malmö/Lund-regionen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share