Flyktens musik tema i P2

aidanadeem

Från lördag 14 maj och fram till torsdag nästa vecka kommer P2 att fyllas med musik om flykt och av musiker med erfarenhet av flykt och migration.

Satsningen Flyktens musik innehåller även ett antal specialprogram kring temat. Veckan inleds med första delen av fem i Birgitta Tollans nya serie Flyktens musik i Musikmagasinet, som frågar sig hur musiken förändras av flykten och hur den tas emot i det nya hemlandet.

Den direktsända konserten Ett nytt Sverige, med sångerskan och musikern Aida Nadeem (bilden) och gitarristen César Peña, avslutar Flyktens musik torsdag 19 maj 19.00. Temat uppmärksammas under hela veckan i Klassisk morgon och dessutom på olika sätt i Klingan, P2 Dokumentär, Jazzhjälpen från Fasching, Elektroniskt i P2 och P2 Live.

”Flykt och migration påverkar alla människor och det påverkar också kulturen. P2 vill bidra till kunskap och förståelse kring den kulturella och musikaliska mångfalden som nu växer fram i vårt land” säger P2-s kanalchef Elle-Kari Höjeberg i ett pressmeddelande.

Foto: Jonna Spiik/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share