En miljon lyssnar på Sommar som podd

Bianca Ingrosso är den populäraste Sommar-värden hittills.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Sommar i P1 nådde en miljon lyssnare via sin podd under första sändningsveckan. Det är den högsta räckvidden som har uppmätts i Poddindex, som visar lyssnandet på poddar från Sveriges Radio, Acast, Bauer Media och Nordic Entertainment.

Den tidigare högsta räckvidden har tillhört P3 Dokumentär med en veckoräckvidd på 440 000. Rekordsiffran för Sommar i P1 gör att SR-s totala räckvidd för all efterlyssning blev två miljoner.

”Det här är helt fantastiska siffror för Sommar i P1! Sommar är verkligen en dubbelträff med en väldigt stor och växande poddpublik och samtidigt fler som lyssnar på Sommar på radion. Bianca Ingrossos starka program berör väldigt många och med henne når Sommar sannolikt en ny publik som väljer att podda programmet” säger Sommars programchef Bibi Rödöö.

Biancas Ingrossos Sommar har hittills haft flest poddlyssningar, följt av Kaj Linna och Claes Månsson. Under vecka 30 publiceras listor över de mest avlyssnade Sommar-värdarna i ”halvtid”, inklusive både direktsänt och efterlyssning.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share