Ekot rekryterar Maggie Strömberg från Fokus

maggiestromberg

Ekot har rekryterat Maggie Strömberg, som är politisk reporter och redaktör på Fokus. Hon börjar 16 maj och ska göra reportage, nyhetsinslag och digitala format för program som P1-morgon, Studio Ett, Godmorgon världen! och Ekots lördagsintervju.

”Maggie Strömberg är en av Sveriges mest spännande politiska berättare. Det känns enormt kul att få välkomna henne till en redan i dag stark politikredaktion. Ekot har den senaste tiden gjort flera satsningar på den politiska journalistiken, till exempel nya Lördagsintervjun och succépodden Det politiska spelet. Jag är säker på att Maggie kommer bidra till en fortsatt hög innovationstakt” säger Ekochefen Olle Zachrison i ett pressmeddelande.

Maggie Strömberg var tidigt i karriären reporter på Sydsvenskan och Svenska Dagbladet. Hon har dessutom radioerfarenhet i form av ett vikariat på P3-programmet Christer. I våras kom hennes uppmärksammade reportagebok Vi blev som dom andra – Miljöpartiets väg till makten.

”Det ska bli väldigt roligt att kunna kombinera det berättande som jag har med mig från Fokus till Ekots nyhetstempo. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med en så tung och erfaren redaktion” säger Maggie Strömberg.

Foto: Anna Bank.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share