DN gör poddar med Bauer

Johan Hilton, Hanna Fahl, Johar Bendjelloul och Karin Eriksson. Foto: Bauer Media.

Johan Hilton, Hanna Fahl, Johar Bendjelloul och Karin Eriksson.
Foto: Bauer Media.

Dagens Nyheter lanserar två poddar som en del av en podcastsatsning i samarbete med Bauer Media.

Redan i morgon fredag är det premiär för Studio DN – ett veckomagasin med Johan Bendjelloul, Hanna Fahl, Karin Eriksson och Johan Hilton. Dessutom deltar DN-journalister som gäster. Nästa podd är DN Intervju som leds av Johar Bendjelloul. Senare i år blir det fler format – bland annat med dokumentärer och reportage samt olika nischsatsningar.

”Jag tror att det kunnande och den kvalitet som finns på DN kommer att fungera väldigt bra i podcastform också, särskilt nu när vi har förstärkt redaktionen med fler medarbetare med stor erfarenhet av podd och radio” säger Martin Jönsson, som är redaktionell utvecklingschef på DN och projektledare för poddsatsningen.

Produktionen görs i samarbete med Bauer Media och poddarna läggas upp på Radioplay, där Bauer samlar sin radio och poddar, men även apå andra plattformar. Ljudidentiteten och formatutvecklingen har gjorts tillsammans med Beppo Ljudproduktion.

”Bauer Media är en perfekt partner för oss. De har infrastrukturen och kunnandet och kommer att hjälpa oss att snabbt nå en större publik” fortsätter Martin Jönsson.

Henrik Funke, som är digital programchef på Bauer, ser DN-s satsning som ett bevis på att ljudboomen fortsätter.

”Vi satsar intensivt för att bredda vårt digitala utbud och har idag några av Sveriges största poddar. Det känns riktigt bra att nu samarbeta med DN och vi är övertygade om att vi tillsammans har möjligheten att göra riktigt bra innehåll som inte finns tillgängligt som podcast idag” säger Henrik Funke, som är digital programchef på Bauer Media.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share