Cajsa Lindberg blir ny P3-chef

cajsalindbergCajsa Lindberg blir ny kanalansvarig för P3. Hon tillträder 1 september och ersätter Tomas Granryd, som efter fem år som P3-chef fått i uppdrag att leda ett utvecklingsprojekt om det framtida mobilutbudet.

Cajsa Lindberg började på P3 2007 som reporter i P3 Populär. Året därpå blev hon programchef för P3 och Din Gata i Malmö, ett uppdrag hon lämnade för ett år sedan. Hon var även med och startade Musikhjälpen och var projektledare för innehållet 2008-2012. Sedan i april leder hon projektet ”Det nya unga” som handlar om P3-s yngre lyssnargrupp.

”Det känns väldigt roligt och hedrande att få leda P3 in i en framtid där vår publik ska kunna nå oss på ett enkelt sätt var de vill och när de vill” säger Cajsa Lindberg i ett pressmeddelande.

”P3 är så otroligt bra på ny musik, så att fortsätta utveckla kanalens roll som den självklara guiden känns jättespännande. Sedan är ju den unga samhällsjournalistiken och humorn två andra viktiga ben för kanalen. P3 står sig starkt i dag och vi har medarbetare som är enormt kreativa” fortsätter hon.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share