Bauer startar Lugna Klassiker i Stockholm

Bauer Media lanserar den nya stationen Lugna Klassiker på onsdag.

Lugna Klassiker får frekvensen 104,7 MHz i Stockholm, som sedan 1996 har använts av Lugna Favoriter. Bauer väljer att fortsätta med Lugna Favoriters musikformat soft AC med en inriktning på lugn popmusik.

Lugna Klassikers kommer enligt Bauer att ”spela de bästa, lugna låtarna som någonsin har gjorts från 80-, 90- och 00-talet blandat med de största lugna låtarna från de senaste åren”. Som typiska artister nämns Céline Dion, Adele, George Michael och Ed Sheeran.

Programledare på den nya stationen blir Jeanette Predin, Oscar Zachrisson, Kim Sandberg och Ray Matson.

”Vi som bor i en storstad som Stockholm vet att livet ibland kan vara ganska hektiskt. Lugna Klassiker kommer att vara en skön plats för våra lyssnare att koppla av och varva ner. Det behövs ett radioformat som spelar lugna musik och vi är övertygade om att våra lyssnare kommer omfamna Lugna Klassiker” säger Håkan Morland, som är programdirektör på Bauer Media.

Lugna Klassiker 104,7 kommer efter starten på onsdag att spela 10 000 lugna låtar utan reklamavbrott.

Jeanette Predin har tidigare bland annat sänt Popnonstop på P3 och gjort poddar. Hon har dessutom varit producent på Rix FM och Star FM.

Oscar Zachrisson var med och startade Skärgårdsradion 2007.

Kim Sandberg har varit programledare på Radio Stockholm, Mix Megapol, Vinyl 107 och Skärgårdsradion samt programchef på MTG Radio.

Ray Matson har hörts på Gold FM i Växjö och senare Mix Megapol, men har även frilansat för P3 och P4.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share