Bauer skapar musikavdelning

bauermediagroup

Bauer genomför en omorganisation som bland annat innebär att en ny musikavdelning skapas.

Musikavdelningen får ansvar för musiktubudet på bolagets alla stationer. Rickard Keilor blir övergripande musikchef och Mathias Nilsson Lugoboni biträdande musikchef.

”Otroligt spännande att få ta ett helt nytt grepp om svensk radio. Vi skapar nya team där vi delar upp musik och innehåll. Detta gör att program kan fokusera mer på intressant och relevant innehåll samtidigt som vår nya musikavdelning får förutsättningarna att göra Bauer Media till Sveriges bästa musikleverantör” säger Håkan Morland, som är programdirektör på Bauer.

Daillou Axelsson, idag programchef på Rockklassiker, flyttas till motsvarande uppdrag på NRJ med Elin Lindberg som biträdande programchef. Vem som ersätter honom på Rockklassiker är ännu inte klart, men Oskar Liljeqvist har utsetts till biträdande. Thomas Hansen, som varit musikchef på Mix Megapol, blir programchef för Vinyl.

Även på marknadsavdelningen blir det förändringar. Rickard Lindberg har utsetts till övergripande marknadschef för Bauer Media varumärken. Janne Hartlin blir brand manager för Mix Megapol och rekrytering pågår för motsvarigheter på NRJ, Rockklassiker, The Voice och Vinyl.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share