Barnradions julkalender kan styras med rösten

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Barnradion ger lyssnarna möjlighet att lyssna på extramaterial till årets julkalender på den smarta högtalaren Google Home och appen Google Assistant.

Barnradion beskriver det som att ”barn och föräldrar tillsammans kan utforska och styra små äventyr med rösten”.

”Att låta mindre barn få vara delaktiga i ett ljudligt äventyr ligger helt i linje med vad Barnradion vill erbjuda sin publik. Det här är ett spännande experiment för att få se vad som händer när barnen får vara med och bestämma vad som ska ske näst. Ljud är roligt och att få bestämma själv är ännu roligare. Tillsammans med julkalendern hoppas vi att det här blir något som går hem såväl i bilen som vid matbordet” säger Lind Belannder, som är exekutiv producent och samordnare på Barnradion.

För att kunna lyssna på det röststyrda materialet krävs en Google Home-högtalare eller gratisappen Google Assistant, som finns både till Android och IOS.

”Det vi ser med smarta högtalare är att det är en apparat som fungerar perfekt med radiokonsumtion. Du lyssnar ofta på radio när du gör något annat, som att laga mat eller köra bil, och med röststyrning behöver du inte avbryta det du håller på med för att välja annan kanal eller annat program. Sökningen blir enklare och mer naturlig” säger Tomas Granryd, som är produktchef för Play och ansvarig för teamet som tagit fram det röststyrda materialet för julkalendern.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share