Anne Sseruwagi blir chef för Sisuradio

Anne Sseruwagi återvänder till SR-s finskspråkiga redaktion – nu som områdeschef. Foto: Sveriges Radio.

Anne Sseruwagi återvänder till SR-s finskspråkiga redaktion – nu som områdeschef.
Foto: Sveriges Radio.

1 februari tillträder Anne Sseruwagi som områdeschef för SR-s finskspråkiga redaktion Sisuradio och Radio Romano, som sänder program på romani chib.

Anne Sseruwagi är sedan 2010 kanalchef och ansvarig utgivare för Sveriges Radio i Malmö. Innan dess var hon chef för SR International med start 2002. Hon inledde sin radiokarriär som nyhetsreporter på den finskspråkiga verksamheten inom SR, som senare blev Sisuradio. Hon har även suttit i styrelsen för Journalistförbundet.

Som områdeschef kommer hon även att vara en del av ledningsgruppen för innehållsproduktion.

”Anne Sseruwagi är en av Sveriges Radios mest erfarna och hängivna chefer. Under sina år i Malmö har hon med stor energi förnyat och utvecklat arbetet både kring den lokala kanalen och i riksproduktionen. Jag känner mig övertygad om att hon tillsammans med medarbetarna kommer att ta Sisu och Romano till nya publicistiska höjder” säger Michael Österlund, som är biträdande programdirektör, i ett pressmeddelande från SR.

”Det är en spännande utmaning just nu, för att det nya medielandskapet och minoritetspolitiken ger nya möjligheter att nå ut och locka nya lyssnare” säger Anne Sseruwagi.

Sisuradios tidigare kanalchef Sofia Taavitsainen rekryterades i slutet av augusti till SVT, där hon nu fått posten som nyhetschef för Stockholm och chef och utgivare för SVT-s finskspråkiga program och nyheter.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share