Anders Borg in i Nordic Entertainments styrelse

MTG fortsätter uppdelningen av bolaget i två delar – MTG och Nordic Entertainment Group. Den tidigare finansministern Anders Borg har valts in i styrelsen för Nordic Entertainment Group, meddelar MTG i ett pressmeddelande.

Andra nya namn i NENT-styrelsen är Henrik Clausen, tidigare chef för Bang & Olufsen, samt Kristina Schauman, som äger konsultbolaget Calea. I styrelsen sitter dessutom David Chance (ordförande), Simon Duffy och Nathalie Tydeman.

Nordic Entertainment ska börsnoteras på Nasdaq Stockholm under första kvartalet nästa år, meddelar MTG-s styrelseordförande David Chance.

”Vi har under sommaren fortsatt arbetet med att dela upp MTG i två bolag och har välkomnat ett flertal nya aktieägare till följd av Kinneviks distribution av sina aktier i MTG. Uppdelningen och noteringen har för avsikt att ge våra aktieägare ett större värde och två attraktiva bolag att investera i. Vi har även utsett tre mycket erfarna styrelseledamöter med bred erfarenhet i flertalet verksamheter och sektorer i den nordiska regionen, vilka med sin kompetens kommer att bidra till NENT Groups styrelsearbete” säger David Chance i ett pressmeddelande från MTG.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share